Wijnen

WIJN 1 - zeebaars

Muscadet Sèvre et Maine 'sur lie'

Domein : Domaine de la Pépière 2019

Land – Regio : Frankrijk

Druif : 100% Melon de Bourgogne

Jaar : 2019

NEUS

De citrusaroma's springen bijna uit het glas. DE WIJN TOONT ook een mooie minerale ondertoon. Bij de meer discrete impressies vinden we iodium en een ziltige impressie.
 

SMAAK

De frisse aanzet biedt verse citrus. De hoge zuren komen al snel opzetten wat DE WIJN een ideale dorstlesser maakt tijdens de zomermaanden.

 

WIJN 2 - oester

Txakoli 

DomeinBodegas Astobiza

LandSpanje 

Druif : 90% Hondarrabi Zuri en 10% Hondarrabi Zuri Zerratie

Jaar : 2019

NEUS

In de neus toont deze wijn zich zeer zuiver met een heel minerale ondertoon. Hij etaleert een licht bloemige en gerookte impressie met veel rijpe citrus en verse ananas.
 

SMAAK

In de mond VALLEN de strakke en prominente zuren direct OP.

Op het einde van het middenpalet komt een mooie molligheid opzetten die de wijn in balans brengt. De citrus is aan de rijpe kant (kafir limoen). Verder toont hij vers hooi en stro die het mondgevoel een leuke touch geven.

WIJN 3 - paksoi

Ixsir 'Altitudes' White 2019

Domein: Liechtenstein - Batroun

LandLibanon 

Druif :  Obeideh, Muscat en Viognier

Jaar : 2019

NEUS

De florale neus biedt ook een zeer fruitig aspect met witte steenvruchten zoals lychee, kumquat en perzik. Hij etaleert een heerlijk kruidig boeket met wat perenconfituur en kamperfoelie. Vers gesteente en een zonnige impressie zorgen voor extra complexiteit na het walsen. 
 

SMAAK

DE WIJN is zeer sensueel en zeer fruitig. Je merkt duidelijk de grassigheid en het rijpe steenfruit. Na een tijdje komt het palet weer wat rijper en kruidiger over, neigend naar kardemom, om te eindigen met een zeer mooie finale. 

WIJN 4 - kreeft 6 gangen

Weingut Judith Beck 'Zweigelt' 

Domein :Burgenland   

Land : Oostenrijk 

Druif : 100% Zweigelt

Jaar2018

NEUS

Frisfruitige neus met aroma's van zwarte bessen (kersen en cassis), blauwe bessen, rood fruit (geplette frambozen), verse kruiden die bijna uit het glas springen, intense aardse toetsen en een complexe mineraliteit.
 

SMAAK

Sappige aanzet met smaken van rood fruit, blauwe bessen, een lichte kruidigheid, een frisse mineraliteit en heel fijne en precieze zuurtjes die lang aanhouden. Dit resulteert in een heel evenwichtige en frisse rode wijn.

 

WIJN 5 - eend 

Gradis' ciutta 

DomeinFriuli 

Land :Italië 

Druif : 100% Merlot

Jaar2017

NEUS

De neus GEEFT intense aroma's van jong en speels fruit. Na walsen komen er delicate bloemige aroma's bij die enkele seconden later vergezeld worden van subtiele houttoetsen, en dit alles met een minerale ondertoon.
 

SMAAK

In de aanzet domineren appelzuren en rijp weelderig rood fruit. Pas op de tong wordt de onderliggende structuur zichtbaar. De tannines zijn medium intens en al mooi versmolten. Op het einde van het middenpalet toont DE WIJN een aangename kruidigheid en struikgewas. In de finale komt een verfrissend BITTERHEID naar boven.